• EN
 • DE
 • Alfa Romeo-AR 4C Launch edition #69
 • Alfa Romeo - AR 4C Launch edition #69
schaduw

Alfa Romeo - AR 4C Launch edition #69

Alfa Romeo
AR 4C Launch edition #69
2014
79.900,- Euro
Marge
Carrara wit, parelmoer mat wit
6.400 km
1750TBI TCT 1.750cc 4-cilinder turbo
177 kW / 240 pk

Alfa Romeo 4C Launch edition no. 69 van 500

De 4C kan met recht een kleine supercar worden genoemd. Met een lichtgewicht uit koolstofvezel en aluminiumopgetrokkken chassis kent deze auto in deze klasse geen concurrentie.
Door het zeer beperkte gewicht van de 4C ontstaat er een heel pure rijdersauto die zich laat plaatsen als een kart. Elke rit in deze auto staat garant voor een mooi potje sturen dat keer op keer voelt als een speciale belevenis.

Deze 4C beschikt over een viercilinder turbomotor met een inhoud van 1750cc. Een variant van deze motor wordt door Alfa Romeo reeds gebruikt in de QV versie van de Giulietta. De motor in de 4C is, in tegenstelling tot die van de Giulietta, geheel van aluminium en daardoor lichter in gewicht, levert meer dan 240 pk en is gekoppeld aan een sequentiële zes-versnellingsbak. De auto is ook uitgerust met het door Alfa Romeo ontwikkelde DNA-systeem.

De lichtgewicht wielen van de auto hebben verschillende diameters en breedte voor en achter. Deze heeft de optionele 205/40 R18 voorwielenen 235/35 R19 achterwielen. De wielen zijn voorzien van Pirelli P Zero banden. Deze 4C is voorzien van een Brembo remsysteem met rode remklauwen en geventileerde schijven voor en achter.

Deze 4C is in 2014 nieuw in Nederland geleverd. Het betreft hier een van de 500 genummerde Launch editions die uitsluitend bij de introductie bestelbaar waren. De Launch edition uitvoering heeft meerdere carbon accenten en onderdelen maar is het eenvoudigst herkenbaar aan de luchtinlaten op de voorschermen. Deze editie was slechts leverbaar in 4 kleuren waaronder deze speciale parelmoer mat witte lak genaamd Carrara wit.

Deze nummer 69 is met zijn slechts 6.400 km in handen van de vorige eigenaren slechts mondjesmaat gebruikt. De servicebeurten zijn uitgevoerd bij de Alfa Romeo dealer. De laatste service is uitgevoerd eind september 2020 bij 6.370 km.

De auto is helemaal compleet met alle toebehoren, rekeningen en servicehistorie.

Deze 4C heeft een NL kenteken.

Bel of mail ons voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een bezichtiging.

(Ruud Gubbels, tel. 06-51360813 of via mail:  info@dreamgarage.nl)

Deze Launch edition is helemaal compleet

 • Map met boorddocumentatie
 • Service boekje
 • Originele tas met "Carbon box"
 • Modelauto
 • Acculader
 • Verbandkit
 • Carcover incl. tas
 • Audiosysteem toebehoren
 • Brochure
 • Diverse originele toebehoren in kofferbak

Alfa Romeo 4C

De Alfa Romeo 4C is een sportauto gemaakt door de Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo. De auto werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd tijdens het Autosalon van Genève van 2011. De 4C is een tweezitssportauto en is voornamelijk opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium. Naast de coupé is de 4C ook beschikbaar als open versie. In 2014 werden de eerste exemplaren uitgeleverd. De verkoop werd gestart met een gelimiteerde serie van 500 stuks van de "Launch Edition"

Motorisering
De 4C beschikt over een viercilindermotor met een inhoud van 1,75 liter. Een variant van deze motor wordt door Alfa Romeo reeds gebruikt in de Giulietta. De motor produceert in de 4C meer dan 240 pk en is gekoppeld aan een zes-versnellingsbak. De auto is ook uitgerust met het door Alfa Romeo ontwikkelde DNA-systeem.

Ontwerp
Het ontwerp van de 4C is gebaseerd op de Alfa Romeo 33 Stradale uit de jaren zestig.

Productie einde
De productie van de 4C coupe is in 2018 gestopt, de productiestop van de Spider was in 2019.