• EN
  • DE
  • Porsche-Boxster Spyder 3.4
  • Porsche - Boxster Spyder 3.4
schaduw

Porsche - Boxster Spyder 3.4

Porsche
Boxster Spyder 3.4
2010
82.900,- Euro
Marge
Wit met zwarte alcantara bekleding
16.000 km
3.436 cc, 6 cilinder met handgeschakelde 6-bak
320 pk / 370 Nm

Porsche (987) Boxster Spyder 3.4
Slechts 16.000 km, handgeschakeld, sport chrono pakket, sportstoelen en originele sportuitlaat

Deze 987 Boxster Spyder beschikt is wat betreft uitvoering een van de zeldzame en gezochte exemplaren met de schitterende lichtgewicht sportstoelen en de handgeschakelde versnellingsbak. Om het geheel compleet te maken is de auto ook nog uitgerust met een sportuitlaat en het sport chrono pakket!

Een 987 Boxster Spyder is een rariteit op de weg. Dit model is in 2010 slechts zeer beperkt gebouwd. Volgens kenners zijn er ca. 830 linksgestuurde "Rest of World" auto's zoals deze auto gebouwd.  Een vergelijkbaar aantal is in de VS geleverd, deze auto's hebben echter andere specificaties.

Vanaf nieuw was de Boxster Spyder als lichtgewicht topmodel van de Boxster met de meest krachtige 320pk motor en zijn dubbele "bubble" achter de stoelen al een collectorsitem. Nu 9 jaar later is deze Spyder nog steeds even bijzonder als toen deze nieuw was.

De wegligging en handling zijn van een ongekend niveau. Om al te kunnen genieten vanuit uw luie stoel is het aan te bevelen om al eens een van de vele positieve recensies over deze auto te lezen. De "power to weight" ratio is fantastisch en elke rit in deze supersporter is een overweldigende ervaring.

Na enkele jaren in de familiekring van Dream Garage te hebben verbleven zoeken wij nu naar een liefhebber die de volgende jaren mag gaan genieten van deze bijzondere Porsche.

Deze auto is nieuw geleverd in Luxemburg waar wij deze auto kochten van de 1e eigenaar.

Momenteel heeft deze Spyder een Nederlands kenteken.

De Boxster Spyder werd gepositioneerd boven de Boxter S en was de aller-lichtste Porsche op dat moment. De auto woog maar 1275 kg en was daarmee 80 kg lichter dan de Boxster S. De Spyder is zo licht omdat enkele standaardelementen zijn verwijderd. Zo mist de auto de Radio/PCM unit, deurhendels, air conditioning, opbergruimte, bekerhouders en grote LED licht modules (allen wel nog als optie beschikbaar). Daarnaast werd gewicht bespaard door het gebruik maken van aluminium deuren, een aluminium achterkant en het monteren van de lichts mogelijk 19 inch wielen die Porsche in het assortiment had.

De auto heeft een harder onderstel gekregen dan de overige Boxster modellen en is bijna 2 cm lager voor een betere wegligging. Karakteristieke design elementen zijn de handbediende canvas top, carbon fiber sportsteoelen en twee opvallende bulten die op de achterkant van de auto zijn weggewerkt.

De Porsche Boxster Spyder beschikt over een zes cilinder boxer motor met 320 pk en 370 Nm aan koppel. De motor heeft 10 pk meer dan een Boxster S en is dezelfde als in de Cayman S. Standaard is de Spyder uitgerust met een handgeschakelde transmissie om het gewicht laag te houden.

Dit alles zorgt ervoor dat de Boxster Spyder een geweldige stuurman auto is.