• EN
  • DE
  • Jaguar-Mark V 3.5 Drophead Coupe
  • Jaguar - Mark V 3.5 Drophead Coupe
schaduw

Jaguar - Mark V 3.5 Drophead Coupe

Jaguar
Mark V 3.5 Drophead Coupe
1951
149.900,-
Marge
Old English White met bordeaux rood lederen interieur
72.069 mijlen
3.5L 6-cilinder
125pk

1951 Jaguar Mark V 3.5 DHC
Schitterende lijnvoering, een van de mooiste cabrio’s van de jaren 40 en 50.

Deze Jaguar Mark V 3.5 Drophead Coupe is een relatief zeldzame verschijning. Naar verluid zijn er totaal slechts 971 van deze Mark V DHC gebouwd in de periode van 1948 t/m 1951. Slechts een kleine 400 stuks hiervan waren rechts gestuurd. Niet veel hebben er de tand des tijds goed doorstaan. Met deze Jaguar bent u van harte welkom en verzekerd van succes op ieder klassieker evenement.

Deze Mark V DHC is een van de allerlaatste die in het laatste productiejaar 1951 gemaakt zijn. De Jaguar is in de afgelopen jaren volledig in zijn oude glorie hersteld.
Alles wat je ziet, voelt en ruikt ademt kwaliteit uit. De laatste eigenaar heeft deze auto meer dan 20 jaar in zijn bezit gehad en heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om deze auto zijn oorspronkelijke glans weer terug te geven. Technische verfijningen zoals een elektrische stuurbekrachtiging en een versnellingsbak met overdrive maken het rijden met deze Jaguar tot een waar feest.

In de laatste jaren is deze Mark V nauwgezet gerestaureerd. De sluitnaden tussen de schermen zijn fantastisch en waarschijnlijk beter als ze nieuw ooit geweest zijn. De motor en versnellingsbak zijn professioneel gereviseerd en de auto is professioneel gelakt in de originele kleur. Het interieur is door een gerenomeerde bekledingspecialist voorzien van een hoogwaardige lederen bekleding en tapijtset. Ook het cabriodak is compleet vernieuwd. De bordeaux rode lederen bekleding vormt een verfijnde combinatie met de creme witte lak. Al het chroomwerk is zeer hoogwaardig en benadrukt de mooie details van deze Jaguar. Een nieuwe draadboom werd op specificatie van de eigenaar in Engeland voor de auto samengesteld. Uiteraard werden ook het gehele remsysteem en de wielophangingen gereviseerd. De gehele restauratie is nauwgezet vastgelegd in een uitgebreide fotoserie.

Op de foto’s is deze auto al een schoonheid, bij een bezichtiging aan onze showroom kunt u het vakwerk en de vele uren die in deze auto zijn gestoken, pas echt goed zien! De verkoop van deze auto is een unieke kans om een van de mooiste automobiele creaties van de jaren 40/50 aan te kopen.

Bel of mail ons gerust indien u vragen heeft of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging. (Ruud Gubbels, tel. 043-3114158)