• EN
 • DE
 • Volkswagen-VW Transporter T3 2.1 Syncro 16" Doka
 • Volkswagen - VW Transporter T3 2.1 Syncro 16" Doka
schaduw

Volkswagen - VW Transporter T3 2.1 Syncro 16" Doka

Volkswagen
VW Transporter T3 2.1 Syncro 16" Doka
1989
67.500,- Euro
Marge
L31 Tornado Rood met lichtgrijs interieur
39.800 km
2.100 benzine, 4-cilinder
112pk

VW Transporter T3 2.1 Syncro 16" Doka 
1 van ca. 45 stuks, slechts 39.800km, volledig origineel
Deze bijzondere en extreem originele VW Syncro 16" is een ware eye-catcher! 

Nieuw was deze T3 Doka met zijn 16" wielen, verhoogd chassis en 4-wiel aandrijving al een indrukwekkende wagen, nu na 30 jaar ziet ook de niet-kenner dat er iets buitengewoons staat. Hoe bijzonder deze specifieke Syncro is ontdek je pas als je de bouwaantallen bestudeerd.

Productie Syncro 16"  modellen : 2.138 stuks
Productie Syncro 16" Doka carosserie: 277 stuks
Aandeel van 2.1. benzinemotor versie op de syncro's: 14,4%
Aandeel van de 4-deurs versies binnen de Doka; ca. 20%

Uitgaande van deze gegevens kun je dus stellen dat er nog geen 45 vergelijkbare auto's met de zware 2.1 benzinemotor zijn gebouwd. Een 4-deurs uitvoering zoals deze is nog zeldzamer. Hoe groot acht u de kans om er dan ook nog een te vinden met slechts 39.000 originele km's vanaf nieuw? Als kers op de taart nog helemaal compleet met alle originele boorddocumentatie, serviceboekjes, sleutels, toolkit en geboortecertificaat. De Doka is ongerestaureerd en op alle punten volledig origineel. Een waar museumstuk dus.

Nieuw is deze auto destijds naar Zweden uitgeleverd. Hij werd in de huidige specifieke specificatie besteld voor lokale overheidsdienst bij een gemeente. Deze heeft de auto zeer spaarzaam gebruikt getuige de onderhoudsboekjes die bij de auto aanwezig zijn. 

Deze T3 werd volgens het geboortecertificaat uitgerust met 4-wiel aandrijving, versterkt en verhoogd chassis, 16" wielen, standkachel, stoelverwarming, koplampsproeiers, sperdifferentieel, -30 graden Celsius koelsysteem, sterkere accu, stuurbekrachtiging, speciale 16" banden en diverse special purpose opties.

Enkele jaren geleden is de auto vanuit Zweden bij een Nederlandse collectioneur terechtgekomen. Hij heeft deze unieke VW T3 in de afgelopen jare helemaal tot in de puntjes technisch in orde gemaakt. De onderzijde van deze 16" Syncro is na 30 jaar nog steeds nieuw. Het is een plezier om met deze T3 te rijden en met het vermogen van 112pk is deze Doka fijn te rijden in het hedendaagse verkeer. Met de 4-wiellaandrijving en sper staat deze Syncro ook in het terrein zijn mannetje. Met de 4-wiel aandrijving en de sper zult u niet snel ergens blijven staan. Niet voor niets werden indertijd deze T3's ingeschreven voor zware internationale rally's. 

Dit is een unieke kans om een auto aan te kopen waarvan er in deze ongerepte schitterende originele conditie naar zeer grote waarschijnlijkheid geen 2e op de wereld meer van bestaat.

Gezien de cult status die deze T3 versies inmiddels hebben ontwikkeld, een mooie automobiele investering. Eentje die het mogelijk maakt om met 5 personen en 4-wiel aandrijving erop uit te trekken naar gebieden die minder toegankelijk voor gewone automobielen zijn.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak voor bezichtiging. info@dreamgarage.nl of 043-3114158

 • 2 originele sleutelsets met nabestel labels!
 • Geboortecertificaat
 • Origele gebruikershandleiding
 • Originele documentenmap
 • Origineel serviceboekje
 • Onderhoudsboekje Zweedse gemeente
 • Originele toolkit
 • Origineel reservewiel