• EN
  • DE
  • Alfa Romeo-Alfa Romeo 8C Competizione
  • Alfa Romeo - Alfa Romeo 8C Competizione
schaduw

Alfa Romeo - Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo
Alfa Romeo 8C Competizione
2008
Verkocht / Sold / Verkauft
Marge
Competizione Rosso
4.7L 8 Cilinder
450 pk / 480Nm

De Alfa Romeo 8C is een supercar die tussen 2007en 2010 is geproduceerd door de Italiaanse autobouwer Alfa Romeo.

De auto werd voor het eerst tentoongesteld als concept op de Franfurter Messe van 2003. Pas in 2007 werd de auto voor potentiele kopers beschikbaar als productieversie.

De naam 8C verwijst naar de 8 cilinders motoren van weleer (Cilindro in het Italiaans) en de race historie van Alfa Romeo (Competizione is Italiaans voor competitie) 

Alfa ontving 1400 orders voor de bouw van de 8C nadat de productieplannen bekend waren gemaakt. Helaas moesten er veel mensen teleurgesteld worden nadat men bekend maakte dat er slechts een serie van 500 coupe's en 500 Spiders zou worden gemaakt.

De productieversie wijkt niet heel ver af van de concept die in 2003 werd getoond. Het grootste verschil van het exterieur is de motorkap die niet langer meer in zijn geheel scharniert. Andere wijzigingen zijn de koplampen, ruitenwissers, de ventilatieroosters aan de zijkant en de velgen.

De 8C was standaard te bestellen in Alfa Rood, zwart metallic, Pearl geel. Het speciale Competizione Rosso was verkrijgbaar als optie evenals iedere andere kleur die je kunt bedenken. Hierdoor is er nog een behoorlijk verscheidenheid aan 8C's die een brede range van kleuren hebben van o.a. Maserati en Ferrari.

Het plaatwerk is volledig van carbon en werd geproduceerd door  de ATR Group. Deze body is bevestigd aan een stalen chassis dat werd geproduceerd door het Italiaanse bedrijf ITCA Produzione. De finale assemblage vond plaats in de Maserati fabrieken in Modena, Italie.

De 8C staat standaard op 20-inch wielen en banden in de maten 245/35 op de vooras en 285/35 achter. De velgen met het bekende perforatie Alfa design zijn volledig gegoten uit aluminium.

In een test die het gerenomeerde Road & Track magazine uitvoerde werden de remmen geprezen als fenomenaal!. De remafstand van 60mph was slechts 32 meter! De officeiele top is net geen 300km/h. Diverse bronnen bevestigen echter een top in de praktijk die de 300km/h overschrijd.

Bovenop deze supercarprestaties is het uitlaatgeluid een van de mooiste ooit! In het YouTube filmpje waarvan hier een linkje staat kunt u hier al van genieten.