• EN
  • DE
  • BMW-BMW M3 CSL
  • BMW - BMW M3 CSL
schaduw

BMW - BMW M3 CSL

BMW
BMW M3 CSL
Verkocht/sold/verkauft
Marge
Black Sapphire metallic / zwart interieur
3.246cc 6 cilinder, SMG versnellingsbak
265 kW / 360 pk

BMW M3 CSL collector car
Simply the best!

M3 CSL

De M3 CSL is een autotype van het merk BMW dat van juni 2003 tot en met december 2003 in serie werd geproduceerd. Het productiemodel is afgeleid van de BMW M3 CSL Concept, een prototype dat in 2002 werd gepresenteerd. Hij is gemaakt op basis van het M3 model E46 maar de prijs lag hoger. Dit prijsverschil werd veroorzaakt door het lage gewicht van de auto. De CSL is nooit in de VS geleverd en was slechts in 2 kleuren te bestellen, – Silver Grey Metallic and Black Sapphire Metallic.

De auto is veelvuldig voorzien van carbonfiber onderdelen (zoals het gehele dak), en de auto kon besteld worden zonder allerlei opties zoals navigatie, airco en radio. De auto is voorzien van een 6-cilinder inlijn motor, zoals gebruikelijk bij BMW, met een cilinderinhoud van 3,2 (alleen leverbaar met SMG versnellingsbak) liter die 360 pk levert, 17 pk meer dan de M3. Het gewicht van de auto is 1385 kg tegenover 1470 kg van de M3.

Het lagere gewicht en het hogere vermogen zorgen er samen voor dat de prestaties stijgen. 

Vanuit cosmetisch oogpunt zijn er enkele kleine verschillen. Zo heeft dit model geen mistlampen; deze hebben plaatsgemaakt voor luchtinlaten om de remmen af te koelen. Ook werd hij standaard geleverd met andere velgen en een achterspoiler die verwerkt is in de kofferklep in plaats van erbovenop geplaatst zoals bij de normale M3.