• EN
  • DE
  • Buick-McLaughlin-Buick Model G Runabout
  • Buick - McLaughlin-Buick Model G Runabout
schaduw

Buick - McLaughlin-Buick Model G Runabout

Buick
McLaughlin-Buick Model G Runabout
1906
Verkocht / sold / verkauft
Marge
Blauw
2.600cc 2 cilinder, 2 versnellingsbak met achteruitgang
22 pk

Wellicht enige overgebleven McLaughlin-Buick Model G Runabout ter wereld

Schitterende McLaughlin-Buick Model G Runabout uit het begin van het automobiele tijdperk.

In 1903 bouwde in Flint (USA) de van oorsprong Schotse loodgieter David Dunbar Buick zijn eerste auto. In 1904 kwam de Buick produktie op gang.
Deze G runabout werd als eerste gebouwd in 1906 door zijn ingenieur McLaughlin die afkomstig was uit de rijtuigenbouw in Canada.
In dat zelfde jaar werd er een wedstrijd georganiseerd van Chicago naar New York de afstand bedroeg 1000 mijl. De McLaughin model G runabout heeft deze afstand als enige auto zonder technische problemen gereden. De door Buick als eerste toegepaste kopklep techniek bewees daarbij zijn betrouwbaarheid.

Deze auto beschikt over alle originele koperen onderdelen en toebehoren en is volledig gerestaureerd met behoud van het patina van o.a. de lederen zittingen en decoratieve versieringen op de auto.

Het zoeklicht voor op het dashboard is een absolute zeldzaam stuk.

  • Uniek bijbehorend koperen zoeklicht
  • Gesloten oliecircuit
  • Geschikt voor loodvrije benzine
  • Voorzien van elektrische startmotor

1906 Buick Model G Specificaties
Het Buick Model G uit 1906 heeft een 2-cilinder motor met totaal 4 kleppen, twee per cilinder. De motor leverde 22 pk bij 1.200 omwentelingen per minuut. De cilinderinhoud is 159 cci oftwel 2.600 cc. Specifiek voor dit bouwjaar is dat de motor in het midden van de auto gemonteerd is.

De Buick Model G beschikt over een handgeschakelde 2 versnellingsbak. De aandrijving wordt verzorgt met een ketting en een differentieel.

De wielbasis is 221 cm en de auto heeft 2 zitplaatsen. De benzinetank heeft een inhoud van 60 liter. De auto weegt ca. 950 kg en heeft een topsnelheid van ca. 75 km/h.

Deze auto's werden nieuw geleverd in de kleuren ivoor, of paars blauw. Voor de lederen stoelen was er wat betreft kleurstelling een ruime keuze.

Totaal werden er slechts 193 van deze roadsters gebouwd. Indertijd werden deze auto's nieuw verkocht voor een prijs van US$1,100.