• EN
  • DE
  • Porsche-Porsche Boxster Spyder 3.4
  • Porsche - Porsche Boxster Spyder 3.4
schaduw

Porsche - Porsche Boxster Spyder 3.4

Porsche
Porsche Boxster Spyder 3.4
2010
Marge
Wit met zwarte alcantara bekleding
3.436 cc, 6 cilinder met handgeschakelde 6-bak
320 pk / 370 Nm

Porsche Boxster Spyder

De Boxster Spyder werd gepositioneerd boven de Boxter S en was de aller-lichtste Porsche op dat moment. De auto woog maar 1275 kg en was daarmee 80 kg lichter dan de Boxster S. De Spyder is zo licht omdat enkele standaardelementen zijn verwijderd. Zo mist de auto de Radio/PCM unit, deurhendels, air conditioning, opbergruimte, bekerhouders en grote LED licht modules (allen wel nog als optie beschikbaar). Daarnaast werd gewicht bespaard door het gebruik maken van aluminium deuren, een aluminium achterkant en het monteren van de lichts mogelijk 19 inch wielen die Porsche in het assortiment had.

De auto heeft een harder onderstel gekregen dan de overige Boxster modellen en is bijna 2 cm lager voor een betere wegligging. Karakteristieke design elementen zijn de handbediende canvas top, carbon fiber sportsteoelen en twee opvallende bulten die op de achterkant van de auto zijn weggewerkt.

De Porsche Boxster Spyder beschikt over een zes cilinder boxer motor met 320 pk en 370 Nm aan koppel. De motor heeft 10 pk meer dan een Boxster S en is dezelfde als in de Cayman S. Standaard is de Spyder uitgerust met een handgeschakelde transmissie om het gewicht laag te houden.

Dit alles zorgt ervoor dat de Boxster Spyder een geweldige stuurman auto is.