• EN
  • DE
  • Rolls Royce-Rolls-Royce Corniche I Convertible
  • Rolls Royce - Rolls-Royce Corniche I Convertible
schaduw

Rolls Royce - Rolls-Royce Corniche I Convertible

Rolls Royce
Rolls-Royce Corniche I Convertible
1973
Verkocht - Sold - Verkauft
Marge
Coffee Bean Brown

Rolls-Royce Corniche Silver Shadow Convertible (1973)
Mooie originele Rolls-Royce Corniche uit de 1e serie

Luxe, Comfort en Stijl. Drie woorden die het merk Rolls-Royce en zeer zeker deze mooie originele Rolls Royce Corniche van de 1e serie omschrijven.
Rolls-Royce bouwde in de jaren 60 een coupé en cabriolet model op basis van de bekende Silver Shadow. Deze werden in het begin Silver Shadow Coupé en Silver Shadow Drophead Coupé genoemd. Vanaf 1971 kregen deze coupé- en cabrioletversies van de Silver Shadow een eigen naam namelijk de ‘Rolls-Royce Corniche’.

De Rolls-Royce Corniche werd vanaf 1971 de naam voor de coupé- en cabrioletversie van de Silver Shadow. Voorheen bestond het model reeds als Silver Shadow Coupé en Silver Shadow Drophead Coupé, maar vanaf 1971 kregen deze typen hun eigen naam. Dezelfde auto werd ook verkocht als Bentley Corniche en vanaf 1984 als Bentley Continental. De naam Corniche (Frans voor overhangende kustweg) was overigens in 1939 al gebruikt voor een Rolls-Royce prototype, gebaseerd op de Bentley MK V, dat door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog nooit in productie werd genomen.

In 1977, toen de Silver Shadow niet langer gebouwd werd, onderging de Corniche een kleine facelift. Auto’s bestemd voor de Amerikaanse markt kregen een airbag voor de bestuurder en de Europese variant werd voorzien van ABS. Na de introductie in 1981 van de Silver Spirit, was de Corniche alleen nog als cabriolet verkrijgbaar. De iconische Flying Lady op de motorkap werd vanaf dat moment wegens veiligheidsoverwegingen intrekbaar.

De derde generatie Rolls-Royce Corniche, standaard voorzien van ABS en verkrijgbaar met bumpers in de kleur van de carrosserie, werd in 1989 gepresenteerd op de Autosalon van Frankfurt.
In 1993 volgde de Corniche IV. Van de eerste vier generaties Corniche werden tot 1995 ruim 6.200 exemplaren geproduceerd. De vijfde en vooralsnog laatste generatie Corniche, de V, werd in 2000 geïntroduceerd.