• EN
  • DE
schaduw

Ultieme "barn find"

Ultieme "barn find"

Maserati Sebring Series I

Onlangs stuiten wij op een droom van een auto voor de liefhebber van Italiaanse auto's.
De Maserati Sebring series I is een van de meest begeerlijke grand turismo’s uit de jaren 60.
Deze GT werd in 1962 op de Salon International de l'Auto voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. De auto is een echte zeldzaamheid, er werden slechts 348 stuks van het pure series I model gebouwd. In 1965 werd al gestart met de bouw van de opvolger van de Series I. 

Deze Sebring heeft meer dan 30 jaar geleden zijn laatste kilometers op de weg gereden. De auto is in de jaren 80 weggezet en "vergeten". Jarenlang wist slechts een klein select gezelschap van het bestaan van deze auto. Onlangs werd de auto herontdekt. Doordat de auto goed gestald was geweest bleek deze de tand des tijds zeerd goed te hebben doorstaan.  

De originele Italiaanse nummerplaten lagen nog steeds in de auto, dit ondanks het feit dat de auto al zeer lange tijd in oost-Azie stond. 

In de huidige markt is dit een zeer gezocht model dat veel liefhebbers maar al te graag aan hun collectie toevoegen. 

Deze auto is inmiddels verkocht.

Archief